Kutjula

Kutjulan tarina

Riihelä ennen – Kutjula nyt

Kutjula on entinen maamiesseuran talo Leppävirran ytimessä Savon sydämessä. Talon historia alkaa vuodesta 1955 ja maamiesseuran toiminnan loputtua talo on ehtinyt olla monena. Täällä on tehty mehua, pidetty kirpputoria, hoidettu lapsia ja taitaa jokainen leppävirtalainen tuntea jonkun, joka on talossa asunut. Talo oli aikanaan osa Riihelän tilaa ja Riihelänä moni talon tunteekin. Kun talo siirtyi omistukseemme syksyllä 2015, otimme käyttöön tilan oikean nimen. Talo on perheemme koti, mutta koska meillä on vuosikymmenten työkokemus ryhmäliikunnan saralta, oli luontevaa tehdä taloon myös treenitila laadukkaan liikunnan ystäville.

Lokakuussa 2016 aloitimme ryhmäliikuntatuntien järjestämisen Kutjulan salissa. Tilaa vuokrattiin myös muille liikunta-alan toimijoille sekä kokousten ja koulutusten pitopaikaksi. Ryhmäliikuntatarjontamme oli laaja, omien ryhmäliikuntatuntien lisäksi meillä oli luultavasti Suomen pienimpänä toimijana ohjelmistossa myös kansainväliset LesMills-ryhmäliikuntatunnit BODYCOMBAT® ja BODYBALANCE®. Kutjula raivasi tiensä leppävirtalaisten liikkujien sydämiin ja keväällä 2018 tunneista iso osa oli loppuunmyytyjä. Iloksemme huomasimme, että saimme houkutelluksi matkaan myös sellaisia liikkujia, jotka aiemmin eivät olleet ryhmäliikunnasta perustaneet.

Yksivuotissynttäreiden aikaan päätimme panostaa yhä enemmän lihaskuntoharjoitteluun ja ensimmäiset käsipainosarjat, talja ja räkki saapuivat. Lihaskuntotunnit saivat kovan suosion ja tunneilla viihtyivät myös ne, jotka eivät muuten juuri lihaskuntoharjoittelusta perustaneet. Koska kompromissit ovat harvoin toimivia ja tilaa oli rajallisesti, päätimme syyskaudella 2018 panostaa täysillä lihaskuntoharjoitteluun. Valitettavasti tämä edellytti liikkuvista lattiatunneista luopumista. Hankimme lisää laadukkaita levytankoja ja lisäsimme räkkipaikkoja. Halusimme luoda parhaat mahdolliset edellytykset toiminnalliseen lihaskuntoharjoitteluun. Kyykkää, pomppaa, työnnä tai vedä, meillä on siihen välineet ja tilaa. Vanhasta maamieseuran talosta ei oikein saa nykytrendien mukaista säihkyvää liikuntakeskusta, mutta meillä on sitä mitä monesta paikasta puuttuu: tilaa ja laadukkaat välineet vapaapainoharjoitteluun. Olemme edelleen ihan tavallisten ihmisten kotisali. Oli lähtötilanteesi mikä tahansa, me autamme sinua kehittymään kohti tavoitteitasi. Meillä kukaan ei pääse piiloutumaan takariviin, meille jokainen on tähti.

Syyskaudella 2020 Kutjulassa jatketaan panostasta lihaskuntoharjoitteluun, viikkotunnit pyörii maanantai, tiistai ja torstai. Salin omatoimikäyttö antaa omatoimitreenaajille mahdollisuuden omaan harjoitteluun parhaaksi katsomaansa aikaan.

Henkilöt

Pekka – Kriisinhalintaveteraani ja kahvakuulaohjaaja

Pekka vastaa siitä, että Kutjula toimii, oli kyse sitten nettisivuista, laskutuksesta, ajanvarauksesta tai välineistöstä. Kun Pekka on respassa, voit olla varma, että hommat on hanskassa.

Nina – Taiteellinen johtaja

Nina vastaa Kutjulan liikuntatarjonnan linjauksista ja ohjaa suurimman osan treeneistä.  Taskussa on filosofian maisterin ja fysioterapeutin paperit. Pääaine yliopistossa oli aikanaan kemia ja biokemia, mutta opinnot rönsysivät liikuntalääketieteen, valmennuksen ja urheiluravitsemuksen pariin. Nina on lisensoitu Physiotrainer® (FIHF) ja kuluvan syksyn aikana lisää rautapuolen oppia tulee voimavalmentajakoulutuksesta (Spartan Academy) ja painonnoston ohjaajakoulutuksesta (Suomen Painonnostoliitto).

Nina on työskennellyt liikunta-alalla reilut parikymmentä vuotta, erityisesti ryhmäliikunnan parissa. Oma liikuntatausta on kirjava. Kilpailu-uralla loistava tulevaisuus alkaa olla takana. Kokemusta, ja jonkun sortin menestystäkin, on kertynyt ennen kaikkea (yli)pitkistä kestävyyslajeista juoksusta, potkukelkailusta, maratonluistelusta ja maastopyöräilystä. Omakohtainen kokemus antaa ymmärrystä pitkien kilpailujen fyysisten psyykkisten ja sosiaalisten haasteiden ratkomiseen. Psyykkisen valmennuksen opit saavat syvyyttä kun omaa kokemusta on kilpailujännityksestä, voittamisesta, häviämisestä, väsymyksen selättämisestä ja toisaalta periksi antamisesta, silloin kun tilanne sitä vaatii.

Ninan mielestä valmennuksissa kokemuksella ja soveltamisella on tärkeä paikkansa, mutta metodien tulee perustua tutkittuun tietoon. Korkeatasoinen koulutus ja tietojen jatkuvaan päivittäminen on oleellista, ei trendien perässä juokseminen ja taikatemput. Harjoittelussa harjoitteiden riski-hyöty-suhde on oleellinen ja harjoitusohjelmien tulee sopia arkeen. Vaikka elämä on usein monimutkaista – harjoittelun ei tarvitse olla.

Nykyisin Kutjulan oma väki liikkuu etupäässä huvikseen. Lajit vaihtelevat vuoden kierron mukaan. Liikunta on keino kerätä uusia kokemuksia, nähdä kauniita paikkoja ja käsitellä stressiä. Kutjulan väki haluaa ohjata siihen, että vaikka tavoite olisi korkealla, harjoittelun ei tarvitse olla ryppyotsaista yksipuolista puurtamista.

Call Now Button

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.  Lue lisää