Nina Honka

Nina vastaa Kutjulan liikuntatarjonnan linjauksista ja ohjaa treenit.  Taskussa on filosofian maisterin ja fysioterapeutin paperit. Pääaine yliopistossa oli aikanaan kemia ja biokemia, mutta opinnot rönsysivät liikuntalääketieteen, valmennuksen ja urheiluravitsemuksen pariin. 

Nina on lisensoitu Physiotrainer® (FIHF) lisäksi käytynä ovat urheiluravitsemuksen aineopinnot (UEF), voimavalmentajakoulutus (Spartan Academy) ja Painon- ja voimanoston ohjaajakoulutukset (SPNL ja SVNL) Nina on työskennellyt liikunta-alalla reilut parikymmentä vuotta, erityisesti ryhmäliikunnan parissa. Oma liikuntatausta on kirjava. Kokemusta, ja jonkun sortin menestystäkin, on kertynyt ennen kaikkea (yli)pitkistä kestävyyslajeista juoksusta, potkukelkailusta, maratonluistelusta ja maastopyöräilystä. 

Tällä hetkellä kilpailulajina on voimanosto sekä klassisena nostomuotona että erityisesti varustein. Vuoden 2022 saavutuksia ovat klassisen nostomuodon EM hopea ja varusteiden EM kulta sekä 2022 lokakuussa Kanadassa saavutettu varusteiden MM kulta. Omakohtainen kilpailukokemus antaa ymmärrystä kilpailujen fyysisten psyykkisten ja sosiaalisten haasteiden ratkomiseen. Psyykkisen valmennuksen opit saavat syvyyttä, kun omaa kokemusta on kilpailujännityksestä, voittamisesta, häviämisestä, väsymyksen selättämisestä ja toisaalta periksi antamisesta, silloin kun tilanne sitä vaatii. Mutta kilpailu on aina vain jäävuoren huippu, pitkäjänteinen harjoittelu on avain menestykseen.

Ninan mielestä valmennuksissa kokemuksella ja soveltamisella on tärkeä paikkansa, mutta metodien tulee perustua tutkittuun tietoon. Korkeatasoinen koulutus ja tietojen jatkuvaan päivittäminen on oleellista, ei trendien perässä juokseminen ja taikatemput. Harjoittelussa harjoitteiden riski-hyöty-suhde on oleellinen ja harjoitusohjelmien tulee sopia arkeen. Vaikka elämä on usein monimutkaista – harjoittelun ei tarvitse olla. 

Nykyisin Kutjulan oma väki liikkuu erittäin tavoitteellisesti voimanoston parissa. Nina kilpailee, Pekka huoltaa ja taktikoi. Mutta vaikka yksi laji vie valtaosan ajasta, myös huvikseen liikkuminen on edelleen tärkeää. Lajit vaihtelevat vuoden kierron mukaan. Liikunta on keino kerätä uusia kokemuksia, nähdä kauniita paikkoja ja käsitellä stressiä. Kutjulan väki haluaa ohjata siihen, että vaikka tavoite olisi korkealla, harjoittelun ei tarvitse olla ryppyotsaista yksipuolista puurtamista.

 

Asiakasrekisteröinti

Täytä rekisteröintilomake vain jos olet uusi asiakas Kutjulassa.

Yhteystiedot
Tuotteen valinta (valitse yksi tai useampi)
Salilla ei ole kiva jonottaa. Haluamme varmistaa, että pystymme tarjoamaan sinulle treenimahdollisuuden sinulle sopivimpana aikana, siksi kyselemme tavallisinta treeniaikaasi. Varmistettuamme, että meillä on tilaa, saat maksulinkin.
Maksaminen