Säätäminen

Eilen päättyi varsin poikkeuksellinen valmennus. Poikkeukselliseksi sitä ei tehnyt saavutetut tulokset, jotka nekin toki olivat mukavat: lisää lihasta, voimaa ja aerobista suorituskykyä. Erityisen poikkeuksellista oli asiakkaan vahva sitoutuminen tapaamisiin. Kun helmikuun alussa istuttiin alas ja luotiin valmennukselle suunnitelmia, kaivettiin kalenterit esiin ja buukattiin kaikki kahdeksan tapaamista. Yhtä lukuunottamatta kaikki kahdeksan myös toteutuivat suunnitellusti. Poikkeus sarjassa oli omaa syytäni, en helmikuussa vielä osannut ennakoida Studio Tempon kesäaikatauluun siirtymistä.

Taustaksi voin kertoa, että omat työaikatauluni ovat katastrofaaliset. Välillä voi sanoa, että sovitun tapaamisen siirtyminen on enemmän säätö kuin poikkeus. Syyt ovat inhimillisiä ja ymmärrettäviä, mutta kun riittävän monta säätöä sattuu samaan viikkoon, alkaa rauhallisempikin hermostua. Myyn työkseni aikaa, ja jos myytyä aikaa joutuu siirtämään, se vie vähintään kaksinkertaisen siivun myytävissä olevasta ajasta.

Miksi tämä asiakas pystyi pitämään aikataulusta paremmin kiinni kuin muut? Olisi mukava ajatella, että asiakkaalla on rajattomasti aikaa tapaamisten järjestelyyn. Tilanne oli todella päinvastainen. Hänen työnsä on erittäin vaativaa ja aikataulut hektiset. Hänellä olisi työtä niin paljon kuin vain ehtii ja jaksaa tehdä, mutta työn menestyksekäs hoitaminen vaatii kykyä tunnistaa jaksamisen rajat. Hän haluaa välttää stressiä ja säätämistä pitämällä sovituista aikatauluista kiinni. Hänen omille asiakkailleen pitävät aikataulut ovat tuki ja turva. Toki tapaamisten toteutumisessa on paljon hyvää tuuria: sairastumisia tai muita katastrofeja ei sattunut.

Elämää ei voi kaikilta osin ennakoida ja yllätyksiä pitää sietää, mutta jos elämäsi on yhtä aikataulujen säätämistä ja poukkoilua, kannattaa miettiä joustatko liikaa ja asettatko muiden tarpeet omiesi edelle. Vai onko niin, että epähuomiossa ja kiireessä luot itse lisää kaaosta? Yleensä säätäminen saa liikkeelle lumipallon, joka vyöryy läpi aikataulujesi ja mullistaa sekä tämän että tulevat viikot.

Tavoite ilman aikataulua on toive. Tavoitteen saavuttaminen vaatii pitämistä kiinni sovitusta aikataulusta. Sinulla pitää olla suunnitelma. Karkeat linjat siihen miten tavoitteesi saavuttaminen etenee tulevaisuudessa, aikataulustasi riippuva linja siihen mitä tapahtuu tänään tai tällä viikolla. Mitä kiireisempi olet, sitä tarkempi suunnitelman täytyy olla. Moni kiireinen kokee, että vapaa-ajan aikatauluttaminen on liian kuormittavaa. On totta, että ihminen tarvitsee täysin aikatauluttamatonta aikaa. Mutta tyhjällä tilalla on taipumuksena täyttyä. Jos odotat aikaa, että sinulla on aikaa harjoitella tai levätä, varustaudu siihen, että sitä ei tule. Tapaaminen itsesi kanssa on aivan yhtä tärkeä, kuin mikä muu tahansa. Jos pitää säätää, silloin pitää säätää ja tehdä se hyvillä mielin. Jos ei ole pakko, niin pidä tiukasti kiinni suunnitelmastasi.

Asiakasrekisteröinti

Täytä rekisteröintilomake vain jos olet uusi asiakas Kutjulassa.

Yhteystiedot
Tuotteen valinta (valitse yksi tai useampi)
Salilla ei ole kiva jonottaa. Haluamme varmistaa, että pystymme tarjoamaan sinulle treenimahdollisuuden sinulle sopivimpana aikana, siksi kyselemme tavallisinta treeniaikaasi. Varmistettuamme, että meillä on tilaa, saat maksulinkin.
Maksaminen